Mitt jobb

Livet i Zürich påverkas mestadels av mitt älskade jobb.

Det är här jag träffar många vänner och får känna på att man faktist har kvar barnasinnet i kroppen. Många av mina svenska vänner jobbar i svenska familjer så vi anordnar så mycket playdates som möjligt. Eftersom jag är här mestadels för att barnen skall bli bättre på svenska så därför är det bra att leka med andra svensktalande barn.

Jag jobbar med två barn som nanny, ett fantastiskt yrke. Man lär sig så himla mycket om sig själv genom att ta hand om barn. Hantera situationer du inte kan tänka dig lösa i huvudet men när du väl står där så kan man mer än man tror.

Jag tar hand om två fantastiska tjejer, Kajsa och Elin. Dessa två muppar är även mina kusiner och kan få mig att skratta och känna på att man verkligen lever i nuet. det är så himla coolt att se två barn utvecklas och se hur de lär sig av saker jag lär dem, som tex tack, snälla, förlåt osv… Man får verkligen se sin kunskap om livet och praktisera den på två barn som inte är ens egna men ändå känns man som mamma varje gång man tittar på dem. Riktig kärlek, även fast det ibland också kan vara motsatsen.

Kajsa har precis fyllt 6 år och är en glad och busig tjej. Hon går andra året på den Schweiziska förskolan (skolan).

Elin är 2år men fyller 3 nästa lördag faktist. En sjukt underhållande tjej som älskar att göra roliga miner. Hon går på dagis 3 av mina fyra arbetsdagar.

Många av mina vänner som inte jobbar med barn, kommenterar ofta att jag har drömjobbet, leker, badar och chillar med barnen. Och visst vissa dagar är fantastiska men det är ofta alltid något som händer man börjar bråka, barnen har dåliga dagar och skriker och beter sig illa. Då är jobbet inte världens bästa, men oftast så lyckas man trolla fram ett glatt humör. Men det är lika tufft som lätt att ta hand om barn. Så vissa dagar är det ett drömjobb andra dagar skitjobb.

Men detta är verkligen ett jobb jag rekomenderar alla att testa på eller i alla fall att bo utomlands ett par månader. En mycket värdefull tid, man lär sig så mycket om sig själv.

-Take Care-

20130913-153634.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s