Varför Schweiz?

SCHWEIZ – ZÜRICH 2013

Ja varför valde jag just detta land och denna stad, kanske du undrar?

Jag tog studenten 2010 och fick jobb på en ICA supermarket under slutet av min studenttid. Där trivdes jag bra och stannade i 2,5 år,  jobbade även som koordinator i en kyrka under våren 2012 50% på ICA och 60% som Koordinator. Detta gjorde att jag härdade ut så länge på samma ställe plus ett stort gött gäng arbetskamrater.

Men våren 2011 så kom funderingarna på det jag alltid drömt om: flytta utomlands. En dröm jag haft var USA, men där kom problemet ”jag vill inte bo så långt ifrån familjen”. Sen har London alltid tilltalat mig, så varför inte London?

Att jag har släkt boende i Schweiz gjorde att jag fick upp ögonon för detta land. Nya tankar uppkom och jag började jämföra London med Schweiz. Vad har London som inte en stad i Schweiz har.

I mitt huvud blev svaret: London har sjukt bra shopping men Schweiz ligger sjukt centralt i Europa. Så här har ni svaret, det centrala med Schweiz, skidåkningen och det bra sommarvädret vann över regninga London.

Tanken var först att flytta till Basel för att enbart studera tyska… men då kom en nackdel med detta land: DYRT!

Då kom min moster (som bor i Zürich) med förslaget, kom och jobba som nanny för här i Schweiz finns en lag då värdfamiljen måste betala tyskastudier för den anställde, osv. Detta kändes bra i mina ögon och där startade planerna för flytt mot Zürich i Schweiz.

Januari 2013 flyttade jag hemifrån, till ett annat land och språk. För att lära mig nya saker, träffa nya människor, lära mig ett nytt språk och sist men inte minst hjälpa till att uppfostra 2 barn.

Nu 8 månader senare, jag är kvar även fast planen bara var att stanna i 7 månader.

Så summan på kardemumman är att detta är är det bästa jag gjort i hela mitt liv.
Bild

Annonser

En tanke på “Varför Schweiz?

  1. Wäi! Du e bäst! Längtar tills de finns möjlighet för mig att hälsa på! Så skönt att de blev bra för dig! 🙂 kommer bli din stalker nu 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s